Casus

De slimste match voor banen en stages

TalentZ

Klant

TalentZ

Website

TalentZ

TalentZ

'Ga voor het allerbeste’ is het motto van TalentZ en zij nemen geen genoegen met minder. Dat begint uiteraard met een goede werkplek die perfect past bij de persoon. De drive van TalentZ is dan ook om kandidaten en bedrijven snel en gemakkelijk elkaar te laten vinden. Het vacatureplatform TalentZ is gestart in 2019 om zich op het begin volledig te focussen op de match tussen stagiair en werkgever. Dankzij het succes dat hiermee behaald werd is hier in 2020 het banenaanbod aan toegevoegd en zodoende wordt nu ook de match gemaakt tussen werkzoekende en werkgever. TalentZ heeft als doel gesteld om het grootste vacatureplatform van Nederland te worden.

De opdracht

Create werd medio 2018 gevraagd om mee te denken en te helpen bij de bouw van het vacatureplatform TalentZ. Het idee was om een vacatureplatform op te zetten dat uniek is in de markt en waarbij een onderscheidend karakter gecreëerd zou worden. Het doel was om kandidaten niet alleen op basis van wie ze zijn (in de vorm van bijvoorbeeld diploma’s), maar vooral op basis van wat ze kunnen aan werkgevers te matchen. Na een aantal uitvoerige testperiodes heeft het team van Create hiervoor een originele matching algoritme ontwikkeld.

De matching op TalentZ is gesplitst over werkzoekenden en studenten, waarbij wordt gekeken naar onder andere de vaardigheden, competenties en talenten van een persoon om diegene te koppelen aan de ideale vacature en vice versa. Het algoritme is daarnaast zeer dynamisch gemaakt waardoor we ook het fenomeen ‘parsing’ hebben kunnen toepassen op vacatures en kandidaat eigenschappen.

Resultaat

Na de lancering in 2019 is TalentZ in een stroomversnelling terechtgekomen. De impact die TalentZ heeft gemaakt in de omgeving Noord-Holland heeft ervoor gezorgd dat het vacatureplatform kort daarna heeft gekozen om landelijk te gaan opereren en met succes.

Met verschillende initiatieven en samenwerkingen bouwt het vacatureplatform nu verder om in de nabije toekomst koploper in markt te worden. Daarbij wordt er actief aansluiting gezocht bij het onderwijs en bij onder meer gemeenten om het platform breder in te zetten voor het stimuleren van een Leven Lang Ontwikkelen.