Het avontuur waar Create uit voortvloeide

Bij Create zijn we dagelijks bezig met het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve webapplicaties voor zowel klanten als voor ons zelf. Met ons creatieve en enthousiaste team maken we met onze applicaties de (digitale) wereld een stukje makkelijker en leuker.

 • Begin 2020 - maatschappelijke impact

  In 2020 staat maatschappelijke impact maken centraal. Dit wordt gedaan door innovatieve oplossingen door te voeren in de zorg en in het onderwijs! Zo zijn we continue aan het door ontwikkelen met TalentZ, waardoor TalentZ nu de snelst groeiende vacature website van Nederland is. Met Create Care dragen we bij aan een betere zorg doormiddel van onze webapplicaties. Ook zijn we gestart met (gratis) Create Masterclass, om onze kennis en expertise te delen.

 • Eind 2019 - Lancering eigen webapplicaties

  Create lanceert, www.CreateCare.nl waarbij we innovatieve applicaties ontwikkelen die bijdragen aan betere zorg. Ook is www.TalentZ.nl in het leven geroepen. TalentZ koppelt op een innovatieve manier de student op basis van skills, persoonlijke eigenschappen en opleiding aan een stageplek.

 • Begin 2019 - Unicorn Hunts

  Om onze kernwaarden innovatie, lef en passie te vertalen naar de medewerkers en te dragen als organisatie, werd 2019 gestart met een Unicorn Hunt. Wat het doel is van onze Unicorn Hunt? Create zo inrichten dat het via Lean Innovation naar de markt kijkt en zelf nieuwe ideeën gaat ontwikkelen.

 • Eind 2018 - Eigen producten ontwikkelen

  Eind 2018 werd de droom uitgesproken en gedragen door het team om eigen producten op de markt te brengen. Dit moesten innovatieve applicaties met impact worden waarmee wij de wereld laten zien hoe dingen makkelijker en beter kunnen. Met deze droom werd een nieuwe weg ingeslagen door innovatieve applicaties te ontwikkelen voor de sectoren onderwijs, zorg en overheid.

 • Begin 2018 - Progressive Web Apps

  Create streeft ernaar om op het gebied van technologische ontwikkelingen voorop te lopen. Zo werd er in 2018 gestart met het ontwikkelen van Progressive Web Apps (PWA). PWA was in 2018 een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps. Een PWA verbindt de eigenschappen van een website met veel kenmerken van native mobile apps. Daardoor functioneert de applicatie onafhankelijk van het besturingssysteem en tegelijkertijd als website en app.

 • Eind 2017 - Mystery Fridays

  Door de focus te leggen op de nieuwste technologische ontwikkelingen, kwaliteit en een gezonde klantrelatie streeft Create naar een 9+. Dit geldt zowel naar onze opdrachtgevers als het personeel. Om het juiste personeel te vinden en te behouden startte Create eind 2017 met het fenomeen Mystery Friday. Een vrijdagmiddag waarin teambuilding, leren, innovatie en plezier centraal staan. Een onderscheidend concept waarmee Create naamsbekendheid creëerde onder potentiële werknemers en opdrachtgevers.

 • Begin 2017 - Agile Scrum

  Begin 2017 werd de Agile Scrum methode geïntroduceerd binnen Create. Een werkwijze waarin bruikbare software wordt opgeleverd aan de opdrachtgever per twee weken. Deze twee weken worden sprints genoemd. Een relatie met opdrachtgevers draait bij ons om vertrouwen en een hechte samenwerking. Naast het aanbieden van innovatieve applicaties bieden wij onze opdrachtgevers ook de begeleiding met het vermarkten van hun product.

 • Eind 2016 - Het begin van Create

  Eind 2015 begon een groep gedreven studenten in een tuinhuis met de droom om een full-service internetbureau op te zetten. Binnen een paar maanden groeiden zij hun tuinhuis uit om zich te vestigen in een kantoor in Heiloo, onder de naam Specialist in Websites. Met de groei naar een tweede organisatie, Create, werd het tijd om te verhuizen naar een groter pand in Alkmaar, waar beide bedrijven konden doorgroeien.