HET AVONTUUR WAAR BEGIN 2017 CREATE UIT VOORTVLOEIDE

Eind 2015 begon een groep gedreven studenten in het tuinhuis met de droom om een full-service internetbureau op te zetten. Binnen een paar maanden groeiden zij hun tuinhuis uit om zich te vestigen in een kantoor in Heiloo, onder de naam Specialist in Websites. De vraag naar complexe applicaties vanuit opdrachtgevers nam toe.

Rek aan de muur met Polaroid foto's van formele en huidige werknemers

Met de groei naar een tweede organisatie, Create, werd het tijd om te verhuizen naar een groter pand in Alkmaar, waar beide bedrijven konden doorgroeien. Van een team met jong talent werd er een volgende stap gemaakt; naar professionals om de optimale ontwikkeling van het personeel te stimuleren. Een eerste stap hierin was de werkwijze anders in te richten, door middel van Agile Scrum.

 • Begin 2017 - Agile Scrum

  Begin 2017 werd de Agile Scrum methode geïntroduceerd binnen Create. Een werkwijze waarin bruikbare software wordt opgeleverd aan de opdrachtgever per twee weken. Deze twee weken worden sprints genoemd. Een relatie met opdrachtgevers draait bij ons om vertrouwen en een hechte samenwerking. Naast het aanbieden van innovatieve applicaties bieden wij onze opdrachtgevers ook de begeleiding met het vermarkten van hun product.

 • Eind 2017 - Mystery Fridays

  Door de focus te leggen op de nieuwste technologische ontwikkelingen, kwaliteit en een gezonde klantrelatie streeft Create naar een 9+. Dit geldt zowel naar onze opdrachtgevers als het personeel. Om het juiste personeel te vinden en te behouden startte Create eind 2017 met het fenomeen Mystery Friday. Een vrijdagmiddag waarin teambuilding, leren, innovatie en plezier centraal staan. Een onderscheidend concept waarmee Create naamsbekendheid creëerde onder potentiële werknemers en opdrachtgevers.

 • Begin 2018 - Progressive Web Apps

  Create streeft ernaar om op het gebied van technologische ontwikkelingen voorop te lopen. Zo werd er in 2018 gestart met het ontwikkelen van Progressive Web Apps (PWA). PWA was in 2018 een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps. Een PWA verbindt de eigenschappen van een website met veel kenmerken van native mobile apps. Daardoor functioneert de applicatie onafhankelijk van het besturingssysteem en tegelijkertijd als website en app.

 • Eind 2018 - Eigen producten ontwikkelen

  Eind 2018 werd de droom uitgesproken en gedragen door het team om eigen producten op de markt te brengen. Dit moesten innovatieve applicaties met impact worden waarmee wij de wereld laten zien hoe dingen makkelijker en beter kunnen. Met deze droom werd een nieuwe weg ingeslagen door innovatieve applicaties te ontwikkelen voor de sectoren onderwijs, zorg en overheid.

 • Begin 2019 - Unicorn Hunts

  Om onze kernwaarden innovatie, lef en passie te vertalen naar de medewerkers en te dragen als organisatie, werd 2019 gestart met een Unicorn Hunt. Wat het doel is van onze Unicorn Hunt? Create zo inrichten dat het via Lean Innovation naar de markt kijkt en zelf nieuwe ideeën gaat ontwikkelen.