Het avontuur waar Create uit voortvloeide

Vanuit het tuinhuis waar wij in 2015 begonnen wist Create door te groeien tot een professioneel bedrijf met een enthousiast team. Sinds 2015 is er heel veel gebeurd binnen ons bedrijf. Onze innovaties en ontwikkelingen door de jaren heen lees je hier.

 • Begin 2021 - Innovatieve ontwikkelingen

  Create kan, deels door eigen producten en deels door klantprojecten, sectoren veranderen door relevante innovaties te introduceren of door te voeren. Wij kijken steeds meer business case gedreven waar kansen liggen, bijvoorbeeld door te onderzoeken waar sectoren of grote groepen mensen over 5 á 10 jaar staan. Hier ontwikkelen wij dan software of webapplicaties voor, samen met toonaangevende organisaties binnen Nederland. Create is intussen uitgegroeid tot een professionele club met degelijke processen en continuïteit. Eind 2020 kregen wij het ISO 9001 certificaat, daar zijn wij ontzettend trots op. En daar laten we het zeker niet bij!

 • Eind 2020 - Het nieuwe normaal

  Ook Create werd in 2020 indirect hard geraakt door corona. Door eigen producten konden wij gelukkig redelijk flexibel meebuigen met de ontwikkelingen van de coronacrisis. In het najaar verhuisden wij naar een innovatief, modern pand, vlak bij het station van Alkmaar. Het kantoor hebben we zo aangepast dat hij geschikt is voor het “nieuwe werken”.

  Het pand van Create sinds najaar 2020
 • Begin 2020 - maatschappelijke impact

  In 2020 staat maatschappelijke impact maken centraal. Dit wordt gedaan door innovatieve oplossingen door te voeren in de zorg en in het onderwijs! Zo zijn we continue aan het door ontwikkelen met TalentZ, waardoor TalentZ nu de snelst groeiende vacature website van Nederland is. Met Create Care dragen we bij aan een betere zorg door middel van onze webapplicaties. Ook zijn we gestart met (gratis) Create Masterclass, om onze kennis en expertise te delen.

  Tobias geeft een Create masterclass
 • Eind 2019 - Lancering eigen webapplicaties

  Create lanceert www.createcare.nl waarbij we innovatieve applicaties ontwikkelen die bijdragen aan betere zorg. Ook is www.talentz.nl in het leven geroepen. TalentZ koppelt op een innovatieve manier de student op basis van skills, persoonlijke eigenschappen en opleiding aan een stageplek.

  verpleegkundige en oudere vrouw voor Create Care en student voor TalentZ
 • Begin 2019 - Unicorn Hunts

  Om onze kernwaarden innovatie, lef en passie te vertalen naar de medewerkers en te dragen als organisatie werd 2019 gestart met een Unicorn Hunt. Wat het doel is van onze Unicorn Hunt? Create zo inrichten dat het via Lean Innovation naar de markt kijkt en zelf nieuwe ideeën gaat ontwikkelen.

  Mike en Menno die op een Ferrari poseren
 • Eind 2018 - Eigen producten ontwikkelen

  Eind 2018 werd de droom uitgesproken en gedragen door het team om eigen producten op de markt te brengen. Dit moesten innovatieve applicaties met impact worden waarmee wij de wereld laten zien hoe dingen makkelijker en beter kunnen. Met deze droom werd een nieuwe weg ingeslagen door innovatieve applicaties te ontwikkelen voor de sectoren onderwijs, zorg en overheid.

 • Begin 2018 - Progressive Web Apps

  Create streeft ernaar om op het gebied van technologische ontwikkelingen voorop te lopen. Zo werd er in 2018 gestart met het ontwikkelen van Progressive Web Apps (PWA). PWA was in 2018 een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps. Een PWA verbindt de eigenschappen van een website met veel kenmerken van native mobile apps. Daardoor functioneert de applicatie onafhankelijk van het besturingssysteem en tegelijkertijd als website en app.

  Rick en Casper houden een presentatie over Progressive Web Apps
 • Eind 2017 - Mystery Fridays

  Door de focus te leggen op de nieuwste technologische ontwikkelingen, kwaliteit en een gezonde klantrelatie streeft Create naar een 9+. Dit geldt zowel naar onze opdrachtgevers als het personeel. Om het juiste personeel te vinden en te behouden startte Create eind 2017 met het fenomeen Mystery Friday. Een vrijdagmiddag waarin teambuilding, leren, innovatie en plezier centraal staan. Een onderscheidend concept waarmee Create naamsbekendheid creëerde onder potentiële werknemers en opdrachtgevers.

  Bekijk onze Mystery Fridays
  Mystery Friday in juli 2020 waar Create ging suppen
 • Begin 2017 - Agile Scrum

  Begin 2017 werd de Agile Scrum methode geïntroduceerd binnen Create. Een werkwijze waarin er elke twee weken bruikbare software wordt opgeleverd aan de opdrachtgever. Deze twee weken worden sprints genoemd. Een relatie met opdrachtgevers draait bij ons om vertrouwen en een hechte samenwerking. Naast het aanbieden van innovatieve applicaties bieden wij onze opdrachtgevers ook de begeleiding met het vermarkten van hun product.

 • Eind 2016 - Het begin van Create

  Tegen het einde van 2015 begon een groep gedreven studenten in een tuinhuis met de droom om een full-service internetbureau op te zetten. Al snel werd het tuinhuis te klein en vestigde het team zich in een kantoor in Heiloo, onder de naam Specialist in Websites. In 2016 startte Martijn Apeldoorn Create op, de tweede organisatie. Bij Create was de focus om te innoveren met het ontwikkelen van creatieve online applicaties. Bij de uitbreiding van het nieuwe vlaggenschip hoorde ook een groter pand in Alkmaar waar ruimte was om te blijven doorgroeien.

  Martijn en zijn team proosten op de toekomst
Neem contact op