Nieuwsberichten_

 • 29 juni 2021 - Westfriese Bedrijvengroep

  Goed starten met software ontwikkeling? Met Create kan dat!

  Door alle termen die je om de oren vliegen als het gaat om software ontwikkeling zie je vaak de bomen door het bos niet meer. In de afgelopen decennia is er een oerwoud aan verschillende methoden ontstaan die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Gelukkig weten we bij Create als geen ander welke facetten belangrijk zijn en waar je moet beginnen als het om goede kwalitatieve software ontwikkeling gaat.
 • 4 mei 2021 - INTO business Alkmaar

  Create en TMA International slaan handen ineen

  In het kader van een leven lang ontwikkelen zijn het in Alkmaar gevestigde Create en TMA International een samenwerking aangegaan. Op basis van talent management technologie worden talent en potentieel van een kandidaat in kaart gebracht. De kandidaat wordt gefaciliteerd met ontwikkelactiviteiten om vervolgens een match te vinden naar werk en/of educatie. Ramon Tromp, Commercieel Manager bij Create, trekt de kar voor dit gezamenlijke product. “Hiermee willen we werklozen een beter duurzaam toekomstperspectief bieden”, geeft Ramon aan.
 • 18 maart 2021 - Westfriese Bedrijvengroep

  Create en Van der Valk – Dromen, Denken, Durven, Doen en Doorzetten

  Deze woorden passen als geen ander bij ons Parelbedrijf Create als organisatie. Bij Create is het al sinds het begin de focus geweest om op een out of the box manier te innoveren met software en creatieve webapplicaties. Op deze manier helpen we organisaties met innoveren om zo een onderscheidend vermogen te creëren. Naast het aanbieden van innovatieve applicaties helpen we onze opdrachtgevers ook om hun producten te vermarkten. Door dit te doen bieden we dus niet alleen een oplossing maar kijken we ook toekomstgericht verder.
 • 12 januari 2021 - Flexmarkt

  TalentZ: langdurig werklozen matchen op talent

  Als je mensen succesvol naar werk wilt begeleiden, moet je kijken naar hun talenten en niet alleen naar opleiding of werkervaring. Met die aanpak wil matchingplatform TalentZ ook langdurig werklozen aan het werk helpen. Software-ondernemer Martijn Apeldoorn startte TalentZ in 2019 als een platform voor studenten in Noord-Holland die een stage zoeken. De website biedt studenten en werkgevers de mogelijkheid om te matchen op basis van leerbehoefte en ambitie. En niet zozeer op basis van opleiding of ervaring. Scholen betalen TalentZ voor de begeleiding van de studenten. Het concept sloeg aan. Binnen een jaar schreven vijfduizend studenten zich in, evenals tweeduizend bedrijven.
 • 10 augustus 2020 - Noordhollands Dagblad

  Anoniem op een baan solliciteren via vacaturesite Talentz.nl

  Talent heeft geen kleur, leeftijd of geslacht, Vandaar dat vacatureplatform Talentz.nl werkzoekers en bedrijven vanaf vandaag de mogelijkheid biedt volledig anoniem te solliciteren. Eigenaar Martijn Apeldoorn van de vacaturesite, die in Alkmaar is gevestigd, wil helpen de ongelijke kansen op de arbeidsmarkt terug te dringen. "Ik heb altijd al gevonden dat kandidaten op hun talent beoordeeld moeten worden en dat leeftijd, geslacht en kleur voor een match irrelevant zijn."
 • 15 april 2020 - Wij Noord-Holland

  Vacaturewebsite TalentZ in actie tegen coronavirus

  Honderden jongeren zitten ineens zonder inkomsten, blijkt uit een meldpunt van jongerenvakbond Young & United. En dat zou slechts het topje van de ijsberg zijn, zegt de club desgevraagd. Niemand zou de rekening van de coronacrisis zelf gaan betalen. Maar voor studenten dreigt dat wel te gebeuren. Minister van Engelshoven komt nog voordat de compensatieregelingen vanuit het kabinet duidelijk zijn intussen met een andere oplossing: studenten moeten maar bijlenen om het gat in hun inkomsten op te vangen. Zo moeten studenten alsnog de rekening van de crisis zelf betalen. Martijn Apeldoorn (26 jaar) eigenaar van TalentZ: “Deze crisis heeft veel impact. Toch zijn er zat organisaties die juist nu de hulp van studenten kunnen gebruiken. Daarom roepen wij organisaties op om hun vacatures gratis te plaatsen op TalentZ. Zo vindt de organisatie snel & gemakkelijk een student en de student een bijbaan die bij hem of haar past! Zo helpen we elkaar, ook in deze tijd! Ik ben ervan overtuigd dat wat dat betreft TalentZ.nl van grote waarde kan zijn.”
 • 14 januari 2020 - Nhzaken

  Create wint prijs voor aanstormend maatschappelijk talent

  AZ Alkmaar is de winnaar van de Bronzen Waaier 2019, de prijs van stichting De Waaier voor de meest maatschappelijk betrokken onderneming van de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Van de vier genomineerden wisten zij maar liefst 45% van de stemmen binnen te halen. Op maandag 13 januari ontving marketing manager Frank Jonker in een volle Pleinzaal van TAQA Theater de Vest de Bronzen Waaier uit handen van locoburgemeester Pieter Dijkman.  
 • 31 december 2019 - Noordhollands Dagblad

  Regionaal platform voor stageplekken - Talent zegt meer dan diploma's

  Ben Tap, de nieuwe directeur van RPAnhn: ,,Ik ben gek op bedrijfsbezoeken. Door op de koffie te gaan, hoor je zorgen die ondernemers bezighouden.’’
 • 17 december 2019 - Spotify

  Stage podcast met Martijn Apeldoorn en Maarten Brand - de missie van TalentZ.nl

  Martijn Apeldoorn is een 25 jarige ondernemer met een snelgroeiend bedrijf; Create. Martijn heeft een missie: Zorgen dat onderwijs, bedrijfsleven en studenten drempelloos kunnen samenwerken en verbinden. Daarvoor bouwde hij een eigen platform: Talentz.nl. Ik sprak Martijn over dit platform, over zijn visie hierachter en het Nederlandse platform landschap rondom stages. Hoe ziet dit eruit, hoe gaat zich dit ontwikkelen? En waarom heeft Talentz eigenlijk nog toegevoegde waarde?
 • 19 oktober 2019 - OnsWestfriesland

  Genomineerden NHN Business Awards 2019 bekend gemaakt

  ALKMAAR – Op 17 oktober vond de Inspiratiedag Energie & Duurzaamheid 2019 plaats in de Meent Bauerfeind in Alkmaar. Tijdens dit evenement werden de 12 finalisten van de NHN Business Awards 2019 bekend gemaakt. Er waren dit jaar maar liefst 120 inschrijvingen van bedrijven uit alle hoeken van onze regio. Van Hoorn naar Den Helder en van Medemblik naar Castricum. Toch gaan er natuurlijk ieder jaar maar 12 finalisten door naar de finale.
 • 11 september 2019 - Emerce

  TalentZ.nl brengt Noord-Hollandse bedrijven en stagezoekers samen

  In Alkmaar is door webapplicatie-ontwikkelaar CREATE de stagewebsite TalentZ.nl gelanceerd. TalentZ brengt op het gebied van stages in heel Noord-Holland bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen bij elkaar op één website. Het project kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens een bijeenkomst in Alkmaar tekenden regionale bedrijven, onderwijsinstellingen, ondernemersverenigingen, het UWV, VNO-NCW en de gemeenten Alkmaar, Hoorn, Hollands Kroon en Medemblik een intentieverklaring waarin hun samenwerking wordt bekrachtigd.
 • 10 juli 2019 - West Friesland in Bedrijf

  Live interview met Martijn Apeldoorn - Directeur Create B.V. op het Miljoenenontbijt Noord-Holland 2019

  Martijn Apeldoorn, DGA van Create, en Paul Jaspers, docent Marketing, worden geïnterviewd door studente Bente Schaaf en vertellen alles over de leerzame en waardevolle reis die zij hebben meegemaakt, waar onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar zijn gekomen.
 • 10 december 2018 - Regio Alkmaar Magazine

  Create en Rabobank: vertrouwen en bevlogenheid

  Martijn Apeldoorn ziet kansen. Op zijn 18e begon hij vanuit zijn ouderlijk huis met een bedrijf om seniorencomputerhulp te bieden. Binnen twee jaar had hij zijn eigen fullserviceinternetbedrijf. Inmiddels is hij 24 en directeur/eigenaar van hetsnelgroeiende Create, datcreatieve en innovatieve online applicaties ontwikkelt. Rabobank ondersteuntMartijn financieel bij zijn grote ambities.
 • 10 november 2018 - DeOndernemer

  Zo verdubbelde dit IT-bedrijf binnen een jaar hun personeel

  Een Las Vegas-themadag, een inspirerende spreker of met zijn allen het voetbalveld op. Martijn Apeldoorn, eigenaar van het Alkmaarse bedrijf Create, een innovatieve webapplicatieontwikkelaar, organiseert elke twee weken wel iets leuks. Voor een goede sfeer in het bedrijf én als marketing.
 • 21 september 2018 - Emerce

  IT-bedrijven zetten Alkmaar op de kaart

  De bedrijven Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en SnelStart gaan intensief samenwerken onder de naam IT=Alkmaar.
 • 24 mei 2018 - Engineers Online

  De beste 10 tech-start-ups van 2018?

  Sprout heeft een Top-25 opgesteld van jonge ondernemers. De beste jonge ondernemers van 2018 zijn volgens de ondernemerswebsite ‘ambitieus, leergierig en staan te popelen om hun bedrijf hard te laten groeien’. En er zitten tien techniekers tussen.
 • 1 januari 2018 - Sprout

  Martijn Apeldoorn - 25 onder de 25 van 2018

  Als achttienjarige student richtte Martijn Apeldoorn in 2013 zijn eigen computerservice bedrijf op om senioren wegwijs te maken in de digitale wereld. Daarna volgde twee jaar later Specialist in websites, het full-service internetbureau waaruit Create voortkwam.