TalentZ start samenwerking ICT vanaf Morgen

Gepubliceerd: 7 oktober 2020

Bo Webb

Marketing & Communicatie

TalentZ en ICT vanaf Morgen hebben de handen ineengeslagen. ICT vanaf Morgen is een organisatie waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans wordt geboden om zichzelf terug te positioneren op de arbeidsmarkt of in het onderwijs. Op dit moment voert ICT vanaf Morgen functionele tests uit om de kwaliteit van het platform van TalentZ te garanderen, te verbeteren en te optimaliseren. Voor TalentZ is het maken van maatschappelijke impact één van de belangrijkste kernbegrippen waarvoor telkens weer wordt gezocht naar nieuwe manieren om het verschil te maken.

ICT vanaf Morgen

De maatschappelijke onderneming is opgericht door twee ondernemers. Zij geven jongeren die door autisme en/of angststoornissen op school of in het arbeidsproces zijn uitgevallen een nieuwe kans op passend werk of een opleiding binnen de ICT.

De organisatie is ondertussen uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 45 medewerkers/jongeren. Zij houden zich bezig met het verwerken van afgeschreven tech (laptops, computers, accessoires en meer) die zij krijgen van hun partners en bedrijven. Een deel wordt gerefurbished en daarna gedoneerd of verkocht. De producten die niet meer voor hergebruikt geschikt zijn worden via gecertificeerde kanalen afgevoerd.

Verder is het team van ICT vanaf Morgen beschikbaar voor externe ICT-werkzaamheden, bijvoorbeeld het uitvoeren van tests of met ICT-support op gebied van werkplekbeheer, serverbeheer, online back-up en meer. Het team voert voor het vacature platform van TalentZ regressie testen uit. Dit zijn testen die kunnen aantonen of alles wat er in een eerder stadium is gebouwd aan het platform nog steeds werkt. TalentZ heeft voor de samenwerking met ICT vanaf Morgen gekeken naar wat de medewerkers het beste zou kunnen helpen bij het opdoen van nieuwe kennis, zodat zij hier in de toekomst zowel persoonlijk als in de huidige arbeidsmarkt profijt van kunnen hebben. TalentZ heeft daarnaast meerdere bureaustoelen gedoneerd aan ICT vanaf Morgen voor eigen gebruik of recycling.

Maatschappelijke samenwerking

De keuze van TalentZ om met ICT vanaf Morgen samen te werken is vooral ontstaan uit gemeenschappelijke doelen. Zo zetten beide organisaties zich in voor ontwikkeling en het verbinden van mensen met de arbeidsmarkt, ieder op zijn eigen manier. TalentZ bijvoorbeeld, is een vacatureplatform dat zich richt op alle mensen in Nederland die op zoek zijn naar een passende stage of werkplek. Er wordt gekeken naar het talent en door het innovatieve matchingspercentage wordt talent aan de juiste functie gekoppeld en andersom.

Verder hebben TalentZ en ICT vanaf Morgen een grote maatschappelijke impact. ICT vanaf Morgen op de jongeren die er werkzaam zijn, maar ook bij alle betrokkenen hierbij en door het duurzame werk dat de jongeren verrichten. TalentZ draagt bij aan maatschappelijke impact door iedereen in Nederland een gratis vacatureplatform te bieden en zich bezig te houden met maatschappelijke problemen zoals de arbeidsdiscriminatie.

TalentZ hoopt met dit initiatief een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van jongeren!

Bekijk de websites van TalentZ en ICT vanaf Morgen: https://talentz.nl/ | https://ictvanafmorgen.nl/

Opmerkingen

Er zijn momenteel nog geen opmerkingen geplaatst onder deze blog.
Wil jij als eerste een bericht achter laten?

Laat een bericht achter
Aantal tekens:0 / 500

Beveiligd met reCAPTCHA.PrivacyVoorwaarden