Samenwerken om mee te groeien - hoe werkt dat?

Gepubliceerd: 27 mei 2021

Erdem Türkmen

Campaign Marketeer

Over het algemeen is een samenwerking eenmalig of vaak van korte duur. Hoe mooi zou het dan zijn als twee partijen door middel van een samenwerking meegroeien met het succes? Dit is uiteraard niet eenvoudig, want voor een goede samenwerking heb je verschillende ingrediënten nodig om er een succesverhaal van te maken.

Zo is ook de samenwerking tussen Create, Laureus Nederland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid ontstaan. Vanwege de maatschappelijke betrokkenheid en de ervaring op het gebied van software ontwikkeling, is er vanuit Stichting Laureus begin 2020 contact gezocht met Create. Het uitgangspunt van het project was dat de administratie schaalbaar, overzichtelijk en veilig zou worden. Daarbij was er een sterke behoefte om onder meer de coördinatoren en trainers van de deelnemers toegang te kunnen geven tot de gegevens van de ledenadministratie.

De applicatie

Create heeft samen met Laureus Nederland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid een prachtige applicatie ontwikkeld. Laureus is uitvoerder van het programma Alleen Jij Bepaalt. Daarbij werken gemeenten en sportverenigingen samen om te zorgen voor een positieve ontwikkeling bij jongeren van 12 tot 18 jaar door hen kennis te laten maken met sport. Het is maatschappelijk gezien een belangrijk project, want cijfers tonen aan dat van de jongeren vanaf 12 jaar nog maar 56% is aangesloten bij een sportclub.

De applicatie die Create heeft ontwikkeld helpt alle coördinatoren en sporttrainers bij het monitoren van de voortgang van de jongeren tijdens dit programma. Naast een overzichtelijke ledenadministratie worden met de applicatie trainingen ingepland en is in één oogopslag duidelijk hoe iedere deelnemer ervoor staat.

Het succes

Steeds meer gemeenten maken gebruik van het programma Alleen Jij Bepaalt en de applicatie. Create is erg enthousiast over de samenwerking en groeien samen met de betrokken partijen mee met het programma. De samenwerking tussen Create, Laureus Nederland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid loopt dan ook nog steeds. Letterlijk en figuurlijk, want Create ontwikkelt doorlopend nieuwe wensen en functionaliteiten aan de applicatie, om deze zo uniek en up-to-date mogelijk te houden.

Een samenwerking als deze komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en vergt daadkracht, goede communicatie en het nakomen van afspraken. Ons doel is bereikt als mede dankzij deze samenwerking, zoveel mogelijk jongeren geholpen worden bij een mooie toekomst.

Opmerkingen

Er zijn momenteel nog geen opmerkingen geplaatst onder deze blog.
Wil jij als eerste een bericht achter laten?

Laat een bericht achter
Aantal tekens:0 / 500

Beveiligd met reCAPTCHA.PrivacyVoorwaarden