De voordelen van kunnen coderen als designer

Gepubliceerd: 25 november 2019

Carmen Kaandorp

Stagiair design

Voor veel designers klinkt programmeren vrij saai en veel te moeilijk. Zij vragen zich dan ook vaak af waarom coderen een essentiële skill is als designer. Maar kunnen coderen als designer is heel erg handig. In dit artikel vertel ik je de voordelen van kunnen programmeren als designer.

  1. Designs maken die technisch realistisch zijn

    Als je de basiskennis van het Front-end development kent is het makkelijker om een design te maken die ook technisch realistisch is. Hierdoor zal je minder technische fouten maken en waarschijnlijk sneller werken, dat maakt je al snel een betere designer. Aangezien je kunt inschatten wat mogelijk is met de programmeertalen kun je inschatten hoelang de developers er over doen om het design te realiseren. Als developers maar één dag de tijd krijgen kan je als designer je design daar goed op afstemmen, omdat je de basis van de programmeertalen beheerst.

  2. Betere communicatie met developers

    Je voorkomt een hoop teleurstelling en irritatie omdat je al een heel stuk met de developers op één lijn ligt. Dit zorgt voor een betere communicatie tussen designer en developer waardoor je geen designs gaat ontwerpen die niet ontwikkeld kunnen worden. Ook zou je een collega kunnen helpen als het hem/haar niet lukt met het coderen. Waardoor je laat zien dat je voor je collega’s klaar staat.

  3. Flexibel inzetbaar

    Je waarde als designer stijgt omdat je flexibeler inzetbaar bent en je sneller designs maakt die gelijk gerealiseerd kunnen worden. Daarbij kan je zelf designs coderen wat een uitdaging lijkt maar eigenlijk best leuk kan zijn, omdat je uiteindelijk je eigen designs tot leven kan brengen. Je hebt hierdoor meer controle over wat je maakt en ondanks dat het misschien erg spannend is om zelf te programmeren, raad ik het wel aan.

How to - leren programmeren

Als je niet weet waar je moet beginnen maar je wil toch graag leren coderen, geen zorgen, er zijn tegenwoordig zo veel online platformen en tutorials die je kan volgen om jezelf een beetje bij te scholen. Websites zoals W3Schools en natuurlijk YouTube hebben bijna alle informatie die je nodig hebt om van start te gaan.

Mijn ervaring in de praktijk als designer, die óók kan programmeren

Voor mij heeft het veel opgeleverd om als designer ook Front-end development te beheersen. Waardoor ik bijvoorbeeld mijn eigen portfolio zelf kan designen en ontwikkelen. Ook kan ik beter inschatten hoelang het duurt om mijn design te ontwikkelen. Waarbij ik ook geleerd heb om mijn tijd zó op te delen dat ik niet te lang meer bezig ben met een design die uiteindelijk niet gerealiseerd kan worden.

Opmerkingen

Er zijn momenteel nog geen opmerkingen geplaatst onder deze blog.
Wil jij als eerste een bericht achter laten?

Laat een bericht achter
Aantal tekens:0 / 500

Beveiligd met reCAPTCHA.PrivacyVoorwaarden