• De 5 belangrijkste online marketing trends voor 2021

  16 december 2020

  Binnen de online marketing is er veel gebeurd het afgelopen jaar, waarvan een aantal dingen in 2021 zeker zullen blijven doorontwikkelen. In deze blog lees je 5 van de interessantste online marketing ontwikkelingen voor volgend jaar.

 • 5 webdesign trends in 2021

  10 december 2020

  Welke webdesign trends gaan we voorbij zien komen in 2021? Om de laatste trends op de voet te volgen en mee te groeien met de ontwikkelingen blijven we graag op de hoogte van wat er binnen de markt speelt. In deze blog hebben we daarom de vijf opvallendste webdesign trends voor 2021 op een rijtje gezet.

 • PHP lanceert versie 8: wat moet je weten?

  26 november 2020

  PHP lanceert op 26 november 2020 versie 8.0 voor General Release, hierdoor kan deze versie officieel in werking gesteld worden. Dit betekent meer rekenkracht door de nieuwe JIT-compiler, uitgebreidere typing, attributes, nieuwe functies en handigheden om je code schoon te houden. Wat je moet weten voordat je deze versie gaat gebruiken lees je hier.

 • Twee nieuwe gezichten bij Create en TalentZ!

  4 november 2020

  Create blijft groeien! Wederom hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen die werkzaam zijn voor zowel Create als vacatureplatform TalentZ. We stellen ze graag aan je voor!

 • TalentZ start samenwerking ICT vanaf Morgen

  7 oktober 2020

  TalentZ en ICT vanaf Morgen hebben de handen ineengeslagen. ICT vanaf Morgen is een organisatie waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans wordt geboden om zichzelf terug te positioneren op de arbeidsmarkt of in het onderwijs.

 • Nieuwe collega's

  23 september 2020

  Met veel plezier verwelkomt Create ter uitbreiding van het team drie nieuwe collega’s. Stagiairs Mathijs van Deelen en Lien Vo en onze nieuwe marketeer Erdem Türkmen.

 • Zes opmerkelijke features in PHP 8

  19 juni 2020

  Een nieuw versie betekent nieuwe features. In PHP 8 zijn er al redelijk wat nieuwe features geïmplementeerd. In deze blog benoem ik zes features die je echt moet kennen.

 • Vacaturewebsite TalentZ haalt 1,2 mln op en gaat landelijk werken

  3 juni 2020

  Vacaturewebsite TalentZ slaat na een geslaagde investeringsronde de vleugels uit en gaat landelijk werken. TalentZ werd in september 2019 als stagewebsite gelanceerd door de Alkmaarse webapplicatie-ontwikkelaar Create en richtte zich primair op Noord-Holland. Na het binnenhalen van 1,2 miljoen euro aan nieuw kapitaal wordt TalentZ nu verbreed tot een landelijk opererende vacaturewebsite.

 • Hoe deze toegankelijke website nog toegankelijker is gemaakt

  29 mei 2020

  Een groot deel van de gebruikers van het web heeft een beperking. Voor veel gevallen bestaan er oplossingen om het online leven van deze personen te verbeteren. In deze blog lees je een update over hoe Create.nl zich verder heeft ontwikkeld in toegankelijkheid.

 • Designs animeren met Keynote in 5 simpele stappen

  3 maart 2020

  Hoe maak ik zelf een animatie? Dit is een vraag die veel mensen hebben. Met behulp van Keynote is het mogelijk een simpele animatie te maken! Designs kunnen tot leven worden gebracht door middel van animaties. Dit is erg handig wanneer je je designs wilt presenteren aan het team. Door middel van een animatie krijgt iedereen direct een goed beeld van de werking van de applicatie. Er zijn veel manieren waarop je designs kunt animeren. In dit voorbeeld gebruik ik Keynote waarmee je in vijf snelle stappen een simpele animatie maakt.

 • Dé oplossing om veel voorkomende excepties snel op te lossen

  28 februari 2020

  Hoe zorg je ervoor dat bepaalde development kennis bedrijfsbreed kan worden gedeeld in plaats van dat kennis binnen een team blijft? Om dit op te lossen heb ik een innovatieve software oplossing ontwikkeld. In deze blog vertel ik je daar alles over.

 • De oplossing voor een selecteer -alle checkbox

  11 februari 2020

  De meeste npm packages die alle checkboxes checken zijn niet prettig of gelimiteerd in gebruikt. Ik heb een package gemaakt zonder deze limitaties.

 • 4 UX research methoden om een kick-ass website of app te ontwerpen

  6 februari 2020

  Hoe zorg je ervoor dat je een website of app continue blijft verbeteren op basis van de ervaringen die de bezoekers hebben? Een goede methode die je als UX designer kunt toepassen is user experience research.

 • 6 tips om je administratie te verduurzamen

  20 januari 2020

  Duurzaamheid is één van de pijlers bij Create. In deze blog geef ik je als administrateur 6 tips over hoe Create de administratie heeft ingericht en hoe wij daarmee bijdragen aan een beter milieu.

 • De magie van Agile forecasting

  8 januari 2020

  Als Product Owner in een Agile/Scrum omgeving heb je over het algemeen niet veel zekerheden om mee te werken. Desondanks verwachten klanten vaak wel een inschatting van de projectkosten en de benodigde ontwikkeltijd. Laat ik het maar gelijk zeggen: er is geen sluitende methode voor het plannen van een Agile/Scrum project. Echter is het goede nieuws dat er wel practices bestaan die jouw planning enige richting kunnen geven, 'de magie van Agile forecasting'.

 • Agile, Scrum, what’s next?

  7 januari 2020

  Voor het ontwikkelen van online applicaties zijn er tal van frameworks en methodieken die je kunt toepassen. De meest bekende is Scrum en heeft inmiddels ook buiten de IT-terrein gewonnen. Bij Create zijn wij dagelijks bezig om onze werkwijze te verbeteren, zodat wij zoveel mogelijk waarde zo snel mogelijk naar onze klanten kunnen brengen.

 • Array methodes in Javascript die jouw leven makkelijker gaan maken

  10 december 2019

  Binnen Javascript wordt er veel gewerkt met arrays. Wat er met deze arrays moet gebeuren is afhankelijk van de use case. Soms wil je alle data uit de array tonen in een tabel of wil je alleen weten of een waarde zich bevindt in deze dataset.

 • Ben je bekend met 'sets'? Zo maak je van jaren, seconden

  6 december 2019

  Je hoeft niet lang geprogrammeerd te hebben om het volgende probleem al eens tegen te zijn gekomen: Je hebt een array en je wilt weten of die een bepaalde waarde bevat.
 Dit kun je op veel verschillende manieren doen en elke taal heeft wel functionaliteit om het makkelijker te maken. Hieronder zie je 3 voorbeelden.

 • De twee grootste Front-end Development trends in 2020

  3 december 2019

  De afgelopen jaren is er een hoop gebeurd op het gebied van Front-end Development. De meest opmerkelijke zijn de verschuiving naar Front-End Frameworks, progressieve webapplicaties en Component Based Development. Alle drie de ontwikkelingen worden volop gebruikt binnen Create. Zo werken wij met het Front-End Framework React en worden er met React progressieve webapplicaties gemaakt.

 • De voordelen van kunnen coderen als designer

  25 november 2019

  Voor veel designers klinkt programmeren vrij saai en veel te moeilijk. Zij vragen zich dan ook vaak af waarom coderen een essentiële skill is als designer. Maar eigenlijk is kunnen coderen als designer heel erg handig.

 • Hoe voorkom je een technisch rampenproject?

  19 november 2019

  Stel je het volgende scenario voor. Je staat op het punt een operatie te krijgen. De arts loopt naar je toe en zegt: “We hebben vanochtend nieuwe apparatuur gekregen voor deze operatie. We hebben die voor 10% getest, maar we denken dat het wel werkt.”. Geen fijn idee toch?

 • Hoe houd je de communicatie tussen verschillende applicaties snel en veilig?

  19 november 2019

  Ben jij benieuwd hoe je de communicatie tussen verschillende applicaties snel en veilig houdt? In dit artikel vertel ik waarom wij voor JSON Web Token hebben gekozen in onze nieuwste applicaties en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

 • Jouw businessplan op één pagina

  8 november 2019

  Bij het starten van een (miljarden) bedrijf, speelt het Business Model Canvas een belangrijke rol. In deze blog lees je alles wat moet je weten over het Business Model Canvas.

 • Waarom je als developer geen Eloquent moet gebruiken

  28 oktober 2019

  Ben je benieuwd naar welk alternatief je kunt gebruiken als object relational mapper? Ik vertel je in dit artikel wanneer je wel of niet Eloquent wilt gebruiken in je Laravel applicatie.

 • 3 learnings bij het ontwikkelen van een plannings app

  21 oktober 2019

  Bij Create hebben wij veel ervaring met het maken van progressive web apps, waar de gebruiker planningen kan maken voor zijn klanten of werknemers. In dit artikel vertel ik je tegen welke problemen ik ben aangelopen en hoe ik dit heb opgelost.

 • 5 tips om goedkoop een online applicatie te laten maken

  21 oktober 2019

  Als je een app laat ontwikkelen wil je graag binnen de planning en het budget blijven. Maar hoe zorg je daar nou voor? Wij geven jou 5 tips!

 • Hoe kun je refactoren in een continue verschuivend landschap?

  8 oktober 2019

  Wat te doen wanneer je een nieuwe feature of scenario moet toevoegen aan een onderdeel van een applicatie en je ontdekt een probleem dat constructief moet worden opgelost? In dit artikel vertel ik je alles over 'refactoren'! Wat is het? En hoe pakken wij dit aanpakken.

 • Succesvol je website lanceren? Zet deze 3 stappen

  3 oktober 2019

  Het succes van het in de markt zetten van een website begint met een goed doordacht businessplan. Vandaag laat ik buzzwoorden zoals agile, lean en design thinking achterwegen en vertel ik je de drie stappen die je moet zetten om je product succesvol in de markt te zetten!

 • Structureer je testproces met deze 5 eenvoudige stappen bij een release

  16 september 2019

  Softwareontwikkeling is door de opkomst van Agile Scrum niet meer wat het geweest is. In een razend tempo wordt sprint na sprint afgewerkt en opgeleverd. Het is van groot belang dat de kwaliteit van de software in dit iteratieve proces bewaakt wordt. Maar hoe zorg je er als tester eenvoudig voor dat de kwaliteit bij elke release gewaarborgd blijft?

 • Voldoet jouw website al aan de nieuwe wet?

  3 september 2019

  Surfen via internet is makkelijk, zou je kunnen zeggen. Dit is echter niet voor iedereen de waarheid. Er bestaat een grote groep mensen die dagelijks te kampen hebben met de horror van het web: Ontoegankelijke websites. Hoe toegankelijk is jouw website?

 • De innovatieve tech achter create.nl

  3 september 2019

  Bij Create staat innovatie voorop! Dus, tijd voor een nieuwe website waarin we de laatste technieken hebben gebruikt.

 • Hoe start je met een miljarden bedrijf?

  22 augustus 2019

  Sinds begin 2019 is Create Innovation aan het voorbereiden om te jagen op misschien wel één van de meest mythische wezens in het bedrijfsleven: de unicorn. Na een periode van onderzoek is de tijd gekomen om te starten met de jacht.

 • Progressive Web Apps: De Vervanging van Native Apps

  13 juni 2019

  Als ondernemer ben je dagelijks bezig met knopen doorhakken. Je wilt de mogelijkheden van online aanwezigheid ten volle benutten en vraagt jezelf af: moet ik nu kiezen voor een website of een app?